sâmbătă , 18 august 2018

Home » Diverse » Tendințe în piața turismului sibian

Tendințe în piața turismului sibian

ianuarie 7, 2015 10:06 am Category: Diverse Leave a comment A+ / A-

Turismul sibian a avut parte de momente grele în anii dinainte de criză, excepție făcând 2007, anul câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană. Piața hotelieră a avut cel mai mult de suferit în perioada crizei, turiștii preferând mai degrabă pensiunile sau apartamentele în regim hotelier pentru concediile sau vizitele făcute la Sibiu.

Nici măcar revenirea turismului, încurajată de evenimentele anuale organizate aici și de campaniile de promovare ale orașului, nu au fost de mare folos hotelurilor.

Apartamentele în regim hotelier au început să apară tot mai des, oferite spre închiriere de persoanele fizice care nu au putut sau nu au vrut să vândă în timpul crizei. Iar turiștii preferă închirierea acestor apartamente deoarece costurile sunt mai reduse decât la hoteluri sau pensiuni, iar adeseori locația lor este mult mai convenabilă.

Începând cu această mică schimbare în comportamentul turiștilor, continuată cu îmbunătățirea infractructurii pentru facilitarea accesului turiștilor în oraș, turismul sibian a intrat pe un trend ascendent încă din 2013, arătând semne tot mai bune pentru acest sfârșit de 2014 și început de 2015.

Numărul de turiști care vizitează Sibiul este în creștere în fiecare perioadă a anului, dar momentele cele mai aglomerate sunt în jurul evenimentelor importante care au loc aici, dintre care amintim Târgul de Crăciun sau Festivalul de Teatru.

Deși o dată cu revenirea numărului mare de turiști a crescut și oferta unităților de cazare, este recomandată plănuirea și rezervarea unei camere chiar și cu săptămâni înainte de data sosirii, pentru a te asigura că mai poți profita de locația dorită.

Informații utile despre unitățile de cazare din Sibiu poți să găsești pe CazareSibiu.com, iar dacă te interesează și oferte din Mărginimea Sibiului, o zonă care trebuie neapărat vizitată cel puțin o dată, intră aici.

Sfârșitul anului 2014, așadar, nu are decât vești bune pentru turismul sibian, vești pe care sperăm să le păstreze și în anii care urmează.

old_city__sibiu_by_lalylaura-d3l1yzr

Tendințe în piața turismului sibian Reviewed by on . Turismul sibian a avut parte de momente grele în anii dinainte de criză, excepție făcând 2007, anul câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană. Piața h Turismul sibian a avut parte de momente grele în anii dinainte de criză, excepție făcând 2007, anul câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană. Piața h Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top