miercuri , 20 iunie 2018

Home » Evenimente » Strongman Champions League, pentru prima dată la Sibiu

Strongman Champions League, pentru prima dată la Sibiu

septembrie 22, 2014 10:09 am Category: Evenimente, Importante, Sport Leave a comment A+ / A-

Strongman Champions League, pentru prima dată la SibiuKrzysztof Radzikowski a fost desemnat câștigătorul celei de-a 12-a etape a “Strongman Champions League”, competiție sportivă desfășurată în weekendul 20-21 septembrie în centrul Sibiului. La finalul celor șase probe de concurs, polonezul a înregistrat cele mai multe puncte adjudecându-și titlul de cel mai puternic om al etapei din România. Locul doi a fost ocupat de sârbul Erwin Katona iar pe locul trei s-a clasat austriacul Martin Wildauer.

În urma rezultatelor înregistrate la Sibiu s-a produs și o schimbare în clasamentul mondial, Erwin Katona devenind noul lider al „Strongman Champions League”. Cu doar patru etape înainte de finalul campionatului, Erwin acumulează 162 de puncte și îl devanseaza cu doar două puncte pe austriacul Martin Wildauer, lider SCL până la finalul acestei etape.

Competiția de la Sibiu a fost înregistrată și va fi transmisă în 89 de țări în data de 7 noiembrie, prin intermediul canalului Eurosport.

Anul acesta, la Sibiu, s-au întrecut 8 sportivi internaționali, cu toții clasați în Top 20 al SCL. Alături de ei au participat și trei sportivi români: Alexandru Arginteanu, Vladimir Comoroski și Moutasem Srieh. Așa cum era de așteptat, cei trei au primit cele mai multe aplauze și încurajări din partea spectatorilor, mai ales pentru curajul și determinarea de a concura cu cei mai puternici oameni din lume, sportivi profesionisti care participă frecvent la acest gen de competiții.

            Prima zi a competiţiei

Prima zi a competiției s-a desfășurat pe o ploaie torențială, fapt ce a făcut ca prima probă, “Atlassib Bus Pull”, cea în care concurenții trebuiau să tragă un autobuz cu o greutate de 12 tone pe o distanță de 30 m să fie mai grea decât se așteptau majoritarea cei 11 concurenți care au luat startul în competiție. Cu toate acestea, unii dintre ei, au facut ca proba să pară floare la ureche, Erwin Katona finalizând traseul în 19,72 secunde.

A urmat apoi o probă în care concurenții trebuiau să țină greutăți de 30 de kg cu mâinile ridicate deasupra nivelului umerilor și apoi proba în care au făcut repetări cu o greutate de 150 de kg. Ultima proba a serii „Wheel flip”, în care ar fi trebuit rostogolit un cauciuc cu o greutate de 410 kg pe o distanță de 20 m, a fost anulată întrucât condițiile de afară nu ar fi permis ca proba să se desfășurare în condiții de siguranță pentru sportivi.

            A doua zi a competiţiei

A doua zi a competitiei a inceput cu cea mai grea proba din intreg circuitul SCL: „Iveco Deadlift with a car”, proba in care concurentii trebuiau sa ridice, stand in picioare, o masina care cantarea 2,2 tone. A fost cea mai grea masina ridicata in cadrul vreunei etape a „Strongman Champions League”. Daca unii nu au reuist sa ridice masina nici macar o data, castigatorul probei, austriactul Martin Wildauer a uimit publicul cu zece ridicari consecutive, in minutul pe care l-a avut la dispozitie.

A urmat apoi „Frame walk”, proba desfasurata in paralel in care concurentii au transportat un cadru metalic cu o greutate de 320 de kg, in cel mai scurt timp posibil, pe o distanta de 50 de m. Seara s-a incheiat cu cea mai cunoscuta si mai antrenanta proba, „Atlas Stones”, proba in care concurentii trebuiau sa ridice, in cel mai scurt timp posibil, patru pietre cu greutate variabila, intre 135 si 190 de kg

Strongman Champions League, pentru prima dată la Sibiu Reviewed by on . Krzysztof Radzikowski a fost desemnat câștigătorul celei de-a 12-a etape a “Strongman Champions League”, competiție sportivă desfășurată în weekendul 20-21 sept Krzysztof Radzikowski a fost desemnat câștigătorul celei de-a 12-a etape a “Strongman Champions League”, competiție sportivă desfășurată în weekendul 20-21 sept Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top