miercuri , 23 mai 2018

Home » Diverse » Săptămâna ATLAS

Săptămâna ATLAS

iunie 23, 2014 3:41 pm Category: Diverse, Evenimente Leave a comment A+ / A-

AAA-PleiadesCentrul European de Cercetări Nucleare, Geneva și Clusterul ATLAS România a organizat în perioada 16-20 iunie 2014, la Sibiu, SĂPTĂMÂNA ATLAS, una dintre cele mai importante manifestări științifice din domeniul fizicii particulelor elementare și al energiilor mari.

SĂPTĂMÂNA ATLAS, organizată pentru prima oară în România, a fost  dedicată analizei situației actuale a rezultatelor obținute precum și programelor de cercetare care se vor desfășura odată cu reluarea funcționării LHC () la începutul anului 2015.

Clusterul ATLAS România format din :Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucelară „Horia Hulubei”, Institutul de Tehnologii Izotopice și Moleculare, Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, Universitatea de Vest Timisoara si Universitatea Transilvania Brasov, participă activ în experimentele de la CERN, contribuția sa fiind apreciată și de Profesoul Rolf Dieter Heuer cu ocazia recentei sale vizite la București.

SĂPTĂMÂNA ATLAS s-a încheiat cu prezentarea în premieră în România a

excepționalului film PARTICLE FEVER al regizorului american Mark Levinson, care a

urmărit „vânătoarea” Particulei lui Dumnezu, cea mai mare aventură a fizicii de până

Primarul Klaus Iohannis a primit luni, 16 iunie vizita acestei delegaţii în sediul Primăriei, domnia sa declarându-se încântat de faptul că distinşii oaspeţi au ales Sibiul ca loc de desfăşurare pentru această conferinţă. Primarul Klaus Iohannis a urat succes clusterului ATLAS din România în contextul în care la sfârşitul acestui an ţara noastră ar putea intra ca membru cu drepturi depline în CERN.

Săptămâna ATLAS Reviewed by on . Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva și Clusterul ATLAS România a organizat în perioada 16-20 iunie 2014, la Sibiu, SĂPTĂMÂNA ATLAS, una dintre cele m Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva și Clusterul ATLAS România a organizat în perioada 16-20 iunie 2014, la Sibiu, SĂPTĂMÂNA ATLAS, una dintre cele m Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top