miercuri , 23 mai 2018

Home » Evenimente » Prima expozitie Salvador Dali

Prima expozitie Salvador Dali

iunie 9, 2014 8:56 pm Category: Evenimente Leave a comment A+ / A-

daliPrima expoziție din România cu ilustrațiile semnate de Salvador Dali, la “Divina Comedie”, practic principala operă în grafică a pictorului spaniel va putea fi vazuta la Sibiu.

Muzeul Național Brukenthal, reprezentat de Prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca și Euro Art Luxemburg reprezentat de domnul Thomas Emmerling au încheiat contractul pentru organizarea primei expoziții Salvador Dali la Sibiu. Expoziția prezintă 100 de piese de xilogravură policromă constituind ilustrațiile la Divina Commedia de Date Alighieri, comandate pentru ediția Joseph Fôret, Paris 1960, structurate potrivit celor trei tipare narative: Infernul, Purgatoriul și Paradisul. Piesele sunt originale (prima imprimare) potrivit listei publicate de Löpsinger/Michler Bd.II, Prestel-München-New York în anul 1995.

Expoziția va fi deschisă în Palatul Brukenthal la etajul I, având un regim de vizitare distinct față de expoziția permanentă, în perioada 15.07 — 15.09.2014. Curatorul expoziției din partea Muzeului Național Brukenthal este cercetător dr. Maria Ordeanu.

Prima expozitie Salvador Dali Reviewed by on . Prima expoziție din România cu ilustrațiile semnate de Salvador Dali, la "Divina Comedie", practic principala operă în grafică a pictorului spaniel va putea fi Prima expoziție din România cu ilustrațiile semnate de Salvador Dali, la "Divina Comedie", practic principala operă în grafică a pictorului spaniel va putea fi Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top