miercuri , 23 mai 2018

Home » Din Oras » Pod nou peste Cibin

Pod nou peste Cibin

iulie 31, 2014 2:55 am Category: Din Oras, Diverse, Importante, Social Leave a comment A+ / A-

Primarul Klaus Iohannis a semnat vineri, 25 iulie contractul pentru construcţia unui nou pod peste Cibin, în zona pieţei agro-alimentare. Podul nou îl va înlocui pe cel existent care nu mai corespunde nevoilor traficului foarte intens din această zonă.

Pe parcursul celor 20 de luni prevăzute ca termen de execuţie a lucrărilor,

constructorul va demonta podul existent, păstrând elementele metalice încă viabile şi va monta o pasarelă provizorie pentru circulaţia pietonilor. Staţia hidrologică din apropierea podului existent va fi relocată pentru a face loc şantierului. Se vor moderniza reţelele de apă şi canalizare, reţelele de telecomunicaţii, cele de gaz şi electricitate care traversează Cibinul.

Un nou pod va fi construit pe structura a patru arce metalice, unite câte două

în zona trotuarelor. Un aspect important pentru funcţionalitate, dar şi aspect este construirea unei alei de promenadă pe fiecare mal, în dreptul podului, asemănătoare cu cele amenajate la podul Neculce. Circulaţia pe noul pod se va desfăşura pe patru benzi de circulaţie. Vor fi amenajate trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. De asemenea, podul va avea un sistem de iluminat public nou.

Pe durata lucrărilor, cei care doresc să traverseze Cibinul vor utiliza podul Neculce, podul Peco sau podul care face legătura cu strada Rusciorului.

Poza2

Pod nou peste Cibin Reviewed by on . Primarul Klaus Iohannis a semnat vineri, 25 iulie contractul pentru construcţia unui nou pod peste Cibin, în zona pieţei agro-alimentare. Podul nou îl va înlocu Primarul Klaus Iohannis a semnat vineri, 25 iulie contractul pentru construcţia unui nou pod peste Cibin, în zona pieţei agro-alimentare. Podul nou îl va înlocu Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top