luni , 28 mai 2018

Home » Evenimente » Patricia Țig campioană Women`s Open

Patricia Țig campioană Women`s Open

iunie 9, 2014 4:06 am Category: Evenimente Leave a comment A+ / A-

Patricia Țig devine prima campioană a turneului internațional de tenis feminin de la Sibiu. Dupa o finală sută la sută românească Patricia Țig împotriva Nicoletei Dascălu, primul turneu internațional de tenis feminin găzduit de Sibiu s-a încheiat cu victoria Patricei Țig în două seturi, 6/2, 6/4, după un meci extrem de disputat.

În competiție s-au înscris 64 de jucătoare. 32 dintre ele au avansat pe tabloul principal după o rundă de calificări în competiția de simplu iar competiția de dublu a aliniat la start 16 echipe, tot româncele fiind „la putere”. Cuplul Hristea/Simion a terminat meciul cu Șerban/Zovincova în două seturi, 7/6, 6/1.

Jucătoarele românce urmează calea folosită și de starurile actuale ale tenisului mondial, Simona Halep și Sorana Cârstea, care au jucat la începutul carierei lor exact acest tip turnee în România. În ciuda unei competiții serioase din partea jucătoarelor venite din toate colțurile lumii, româncele și-au adjudecat aproape complet ultimele faze ale competiției. Singura jucătoare străină care a evoluat într-o finală a fost Vendula Zovincova, din Cehia, care a terminat pe locul secund finala de dublu. O altă prezență  importantă la turneul de la Sibiu a fost jucătoarea australiană Kimberly Birrell, clasată în primele 20 de jucătoare ale lumii la categoria junioare, care a ales turneul de la Sibiu ca și turneu pregătitor pe zgură pentru turneul de la Roland Garros.

Turneul de la Sibiu a oferit premii totale în valoare de 10.000 de dolari iar jucătoarele au punctat în clasamentul internațional WTA. Premiile turneului au fost oferite câștigătoarelor de primarul  municipiului Sibiu, Klaus Johannis. „E o mare bucurie pentru mine să fiu alături de dumneavoastră astăzi. Vreau să îi felicit pe organizatori, echipa de arbitri, pe toți cei care au sprijinit bunul mers al lucrurilor. Felicit toate jucătoarele care au avut curajul să intre în această competiție și să contribuie la ceva extrem de important pentru Sibiu, revigorarea sportului de performanță. ”, a spus Klaus Johannis la finalul ceremoniei de premiere.tenis

Patricia Țig campioană Women`s Open Reviewed by on . Patricia Țig devine prima campioană a turneului internațional de tenis feminin de la Sibiu. Dupa o finală sută la sută românească Patricia Țig împotriva Nicolet Patricia Țig devine prima campioană a turneului internațional de tenis feminin de la Sibiu. Dupa o finală sută la sută românească Patricia Țig împotriva Nicolet Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top