miercuri , 23 mai 2018

Home » Evenimente » Finalul Festivalului Internațional de Muzică Sibiu

Finalul Festivalului Internațional de Muzică Sibiu

iunie 9, 2014 4:15 am Category: Evenimente Leave a comment A+ / A-

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică a pus Sibiul alături de marile săli de concert ale lumii. Festivalul este o  platformă de dialog cultural care promovează tânără generație de muzicieni români, și atrage artiștii străini să descopere și să sprijine tradiția și valorile culturale ale României.

Invitați ai festivalului precum: Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamás Varga, Christian Badea, Sebastian Hamann, Martin Owen, Rodrigo Puskás au oferit, alături de alte tinere talente un oferit un regal de interpretare.

Compozitorul și violonistul român Vlad Maistorovici, pianistul italian Dario Bonuccelli, violonistul danez Niklas Walentin Jensen, pianista Diana Ionescu, violonista Simina Croitoru, clarinetistul Radu Greluș și colegii lor din orchestra Mozart Kammerphilharmonie au cântat împreună cu muzicienii consacrați, la cel mai înalt nivel artistic.

Modelul specific abordat de Fundația Româna pentru Excelență în Muzică, de a reuni în colaborare directă atat tineri muzicieni cat si artiști de renume a avut drept rasplata ovații îndelungi la finalul fiecărui dintre cele 12 concerte. Locațiile alese pentru concerte cum ar fi Biserica Parohială romano-catolică ”Sfânta Treime”, Biserica Evanghelică “Sfântul Ioan” sau Sala festivă a Bibliotecii ASTRA au impresionat prin acustică, arhitectură și au făcut din fiecare concert o experiență memorabilă atât pentru public cât și pentru artiștii de pe scenă.

”Particip cu multă bucurie la prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt. Este incitant să fiu parte dintr-un proiect atât de frumos care începe, se creează chiar acum. România este o țară de mari muzicieni: tinerii artiști români sunt extraordinar de talentați și de motivați, au parte de o educație muzicală solidă și demonstrează o disciplină pe care o apreciez. Îmi place publicul român, este un public care participă, care trăiește muzica și știe să arate acest lucru artistului de pe scenă”, a declarat flautistul Mario Caroli.

Ediția 2014 a a Festivalului s-a încheiat, în forță, cu una din cele mai cunoscute capodopere ale repertoriului clasic: Recviemul de Mozart. Orchestra Mozart Kammerphilharmonie, Corul Festivalului și soliștii Irina Iordăchescu, Sidonia Nica, Ionuț Popescu și Marius Boloș au fost aplaudați minute în șir de sutele de spectatori care au umplut până la refuz Biserica Romano-Catolică.

Zece din cei mai mari artiști ai lumii au promis să revină la Festivalul Internațional de Muzică Sibiu.

180247_571284196235861_574259270_n

Finalul Festivalului Internațional de Muzică Sibiu Reviewed by on . Festivalul Internațional de Muzică Sibiu organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică a pus Sibiul alături de marile săli de concert ale lumii. Festi Festivalul Internațional de Muzică Sibiu organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică a pus Sibiul alături de marile săli de concert ale lumii. Festi Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top