miercuri , 23 mai 2018

Home » Evenimente » Expo Conferinţa Internaţională Meat & Milk

Expo Conferinţa Internaţională Meat & Milk

iunie 15, 2014 7:12 pm Category: Evenimente Leave a comment A+ / A-

meatmilkddÎn perioada 11-12 iunie, a avut loc la Sibiu, evenimentul central al anului pentru sectoarele de carne, lapte și panificație din România. Evenimentul de mare anvergură pentru industria cărnii şi a laptelui s-a consacrat printr-o popularitate crescândă, de la un an la altul. Acest eveniment s-a desfaşurat sub genericul ”Finanțare, Optimizare, Parteneriat-Factori care pot genera plus-valoare într-o piață globalizată” şi a pus sub lupă cele mai stringente aspecte ale activității din domeniile producției și procesării cărnii și laptelui.
Conferinţa a reunit fermieri, procesatori şi retaileri, furnizori, dealeri de echipamente și utilaje, din industria produselor din carne si lactate, şi reprezentanţi ai autoritatilor naţionale şi ai confederațiilor și asociațiilor de profil.
Printre invitaţii speciali ai evenimentului s-a numarat şi Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, care a prezentat participanţilor ultimele măsuri luate la nivel guvernamental şi de minister, menite să eficientizeze activitatea sectoarelor de carne şi lapte, atât în zona activităţii de fermă, cât şi în cea de procesare, dar, mai ales, acele măsuri care pot conduce la o prezenţă cât mai accentuată a produselor româneşti pe pieţele internaţionale.
Lucrările conferinței au fost organizate în cele două zile ale având urmatoarea structură: şedință comună, în fiecare dimineață; workshop-uri tematice, în prima parte a fiecărei zile; standuri de prezentare B2B, B2C; infoTRIP – în ziua de 11 iunie; masă rotundă în ziua de 12 iunie 2014 – dezbatere televizată şi networking.
În cadrul dezbaterilor s-au abordat teme precum “Cine fură căciula sectorului românesc de carne?”, “Riscuri majore: TVA ridicat, evaziunea și private label” sau “Calitatea alimentului și încrederea consumatorului în etichetă”. De raspunsurile acestor teme vor beneficia pe viitor imaginea generală a pieţei, grav afectate de legislația neadecvată sau prost aplicată precum şi companiile la rândul lor grav afectate de extinderea pieței negre și a evaziunii.
Pe lângă conferinţe, evenimentul a constat şi în organizarea a două expoziţii, denumite „Business to Business-B2B” şi „Business to Consumer-B2C”, acesta din urmă fiind organizată în premieră, unde băncile şi companii furnizoare de tehnologii, echipamente, servicii, şi-au expus ultimele oferte.

Expo Conferinţa Internaţională Meat & Milk Reviewed by on . În perioada 11-12 iunie, a avut loc la Sibiu, evenimentul central al anului pentru sectoarele de carne, lapte și panificație din România. Evenimentul de mare an În perioada 11-12 iunie, a avut loc la Sibiu, evenimentul central al anului pentru sectoarele de carne, lapte și panificație din România. Evenimentul de mare an Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top