miercuri , 23 mai 2018

Home » Diverse » Evaziune fiscală în domeniul achiziției materialelor de construcții

Evaziune fiscală în domeniul achiziției materialelor de construcții

octombrie 7, 2014 2:04 am Category: Diverse Leave a comment A+ / A-

Procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, care acționa în domeniul achiziției materialelor de construcții.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2011 — noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei.

Față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au acționat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al mărfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate.

Membrii grupării s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum și de mai multe societăți comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuit.

Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era una de scurtă durată. Cu toate acestea în acte societățile interpuse figurau ca ‘furnizori’ pentru beneficiarii finali ai activității infracționale: societățile SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv SRL Craiova.

În data de 06 octombrie, sub coordonarea procurorilor DIICOT — ST Craiova, au fost efectuate șase percheziții simultane la sediile sociale ale unor firme și locuințe ale unor suspecți, fiind puse în executare 14 mandate de aducere.

Suspecții urmează să fie audiați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Evaziune fiscală în domeniul achiziției materialelor de construcții Reviewed by on . Procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, care acționa în domeniul achiziției materialelor de cons Procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, care acționa în domeniul achiziției materialelor de cons Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top