sâmbătă , 18 august 2018

Home » Din Oras » Cine e L.S.S. Voinţa Sibiu?

Cine e L.S.S. Voinţa Sibiu?

iunie 17, 2014 1:04 am Category: Din Oras, Importante, Sport Leave a comment A+ / A-

DSC03634L.S.S. Voinţa Sibiu (LSS = Liga Suporterilor Sibieni) este prima echipă de fotbal din România înfiinţată de o asociaţie de suporteri, în anul 2013, având ca scop principal promovarea valorilor unui fotbal curat, onest şi reactivarea pasiunii şi a bucuriei meciurilor jucate pentru spectatori. Fondarea acestei echipe înseamnă dorinţa comună a suporterilor sibieni de a reveni din plăcere la stadion pentru o echipă care să îi reprezinte şi să continue tradiţia de peste 100 de ani a fotbalului de pe Cibin. LSS Voinţa Sibiu evoluează începând cu sezonul 2013/2014 în Liga a IV-a. Echipa este finanţată exclusiv de suporteri prin cotizaţii sau prin sponsorizări pe care aceştia le realizează. Proiectul are ca scop formarea unei echipe puternice, care să reprezinte oraşul Sibiu şi care să promoveze în următorii ani în ligile superioare ale fotbalului românesc. Finanţarea clubului după modelul „socios” oferă posibilitatea sibienilor de a se implica activ financiar în susţinerea clubului şi de a observa deschis cheltuielile echipei. Cotizaţia lunară a membrilor clubului este de 20 de lei pe lună. Un alt mod prin care fanii susţin echipa îl reprezintă direcţionarea a 2% din impozitul pe venit către LSS Voinţa Sibiu prin completarea formularului 230. Formularul în cauză se completează în fiecare an şi se depune la Administraţia Financiară de care aparţine contribuabilul. Suporterii au realizat pe parcursul anului trecut dar şi în cel curent diverse activităţi originale menite să sporească bugetul clubului. În mai 2013, 3 fani au alergat fiecare câte 21 de km la SemiMaratonului Sibiului, cel mai mare eveniment sportiv cu strângere de

fonduri din Sibiu. Cei 3 au mobilizat susţinători pentru cauza echipei care au donat în total aproximativ 1700 de lei. Şi în acest an suporterii au alergat la Semimaraton în număr mult mai mare pentru a strânge fondurile necesare cumpărării de echipamente sportive şi a vizelor jucătorilor pentru noul sezon competiţional. 12 alergători şi 13 voluntari a fost „echipa” care a reprezentat LSS Voinţa Sibiu în 31 mai 2014 la Semimaraton iar suma mobilizată de către alergători şi susţinătorii lor s-a apropiat de 4 000 de lei, bani ce au fost donaţi echipei sibiene.

 4 victorii în 5 meciuri pentru LSS Voinţa Sibiu

LSS Voinţa Sibiu a obţinut 12 puncte în ultimele 5 runde din Liga a IV-a, 9 dintre ele în faţa unor formaţii din vârful clasamentului. Formaţia pregătită de Cristian Cotoară a avut evoluţii din ce în ce mai bune în acest retur de campionat care au culminat cu seria victoriilor din a II-a parte a returului. “Alb-verzii” au învins pe teren propriu Răşinariul, echipă condusă de Nicolae Grigore. Sâmbăta următoare, sibienii s-au impus în deplasare, pe stadionul uneia dintre formaţiile de tradiţie ale judeţului, Sparta Mediaş, scor 2-1. Întâlnirea cu Unirea Miercurea Sibiului de pe stadionul “Voinţa” a însemnat o nouă victorie pentru echipa condusă de Cristian Cotoară. A urmat înfrângerea de la Tălmaciu, scor 1-2, un joc pe care sibienii l-au avut în mână. În ultima etapă disputată, sâmbătă, 7 iunie, LSS Voinţa Sibiu a trecut pe teren propriu de Progresul Terezian cu scorul de 4-0.

Juniorii, surpriza plăcută a primului sezon în Liga a IV-a

Una dintre cele mai plăcute surprize ale actualului sezon al Ligii a IV-a, categoria Juniori, o reprezintă echipa de “uriaşi” ai LSS Voinţa Sibiu, puştii de 15-16 ani, După 21 de etape, copiii au obţinut 13 victorii şi ocupă locul 2 în clasament cu doar o etapă înainte de final, în ciuda faptului că sunt cu 2-3 ani mai mici decât jucătorii celorlalte echipe din judeţ (media de vârstă este de 18 ani la restul echipelor).

Atuul echipei de juniori îl reprezintă unitatea. O parte dintre jucători au “crescut” împreună de la 10-11 ani la juniorii CSU Voinţa (club desfiinţat), sub îndrumarea antrenorului Cristian Cotoară. Formaţia de juniori a “alb-verzilor” s-a format în urma unei colaborări cu clubul Viitorul Sibiu.

Cine e L.S.S. Voinţa Sibiu? Reviewed by on . L.S.S. Voinţa Sibiu (LSS = Liga Suporterilor Sibieni) este prima echipă de fotbal din România înfiinţată de o asociaţie de suporteri, în anul 2013, având ca sco L.S.S. Voinţa Sibiu (LSS = Liga Suporterilor Sibieni) este prima echipă de fotbal din România înfiinţată de o asociaţie de suporteri, în anul 2013, având ca sco Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top