luni , 28 mai 2018

Home » Din Oras » Bucur Adelina Ioana – campioană la dresaj şi sărituri

Bucur Adelina Ioana – campioană la dresaj şi sărituri

iulie 23, 2014 5:50 pm Category: Din Oras, Importante, Social Leave a comment A+ / A-

cal6Ce anume te-a determinat să practici acest sport?

Am fost o norocoasă să am oportunitatea de a fi înconjurată de aceste animale deosebite, caii, de când m-am născut. Tatăl meu practică acest sport de la 9 ani, aşa că nu am putut sta departe de această lume a cailor, care îţi oferă liniște, echilibru, satisfacție. Se spune că acest sport este ca un drog, odata ce ii prinzi gustul nu mai poţi renunța, este prea frumos, se crează o relație între tine şi animal, relație pe care nu o poţi trăi şi experimenta decât în acest sport, echitaţia. ”

Cât timp îţi ocupă practicarea acestui sport pentru a ajunge la performanţă?

            “Eu personal îmi petrec mare parte din zi în jurul cailor, şi nu doar la antrenament, îmi dedic mult timp pentru dezvoltarea relaţiei mele cu calul…ne jucăm, ne plimbăm, stăm la iarbă…diferite activități care sunt importante în crearea relaţiei cal-călăreţ. Sunt de părere că nu poţi să ajungi la performanţa sărind peste aceste etape. Antrenamentul zilnic bineînțeles, fiind diferit de la cal la cal, şi de la calareţ la calareţ, însă ca în orice alt sport, pentru a ajunge la performanța necesită multă muncă, perseverenţă, pasiune şi dorința!”

Cu ce realizări te mândreşti?

Am fost campioană națională la dresaj, campioană şi vicecampioană balcanică tot la dresaj. Iar în ultimii doi ani pe lângă multe alte rezultate am fost campioană națională la sărituri peste obstacole, la amatori. Nu pot să spun dupa cât timp se ajunge la performanța, pentru ca aceasta depinde de foarte mulți factori, de exemplu, talentul, posibilitățile financiare, dorința de a ajunge la performanța, şi multe altele.”

Ai un model în acest sport căruia îţi doreşti să ii calci pe urme?

            “Modelul meu în acest sport, normal că e tatăl meu fără de care nu aş fi putut moşteni această iubire pentru cai, şi de la el am învăţat ce înseamnă adevarata dăruire şi pasiune în ceea ce faci. Admir foarte mult la tatăl meu plăcerea, răbdarea şi dragul cu care lucrează zi de zi cu caii. Şi după atâţia ani de muncă, am observat că vin şi satisfacțiile, dar după cum am spus, necesită muncă, răbdare, perseverenţă şi iubire pentru cai.”

Ai vreun sfat pentru persoanele care şi-ar dori să practice acest sport?

            “Un sfat pentru persoanele dornice să practice acest sport este de a-şi depăși teama, deoarece teama de cal sau teama de a cadea de pe cal este cel mai mare duşman, nu te lasă să încerci adevăratele experimente şi sentimente pe care le poţi avea alături de cal. Caii sunt animale blânde, şi se spune că ei sunt oglinda sufletului nostru, ne preiau sentimentele de teama sau de liniște…şi ne răspund în același mod. Tocmai de aceea caii se comportă într-un mod diferit cu fiecare persoană. Este atât de complexă relația om-cal, încât ne-ar trebui mult mai mult să putem vorbi despre ea.” A declarat Adelina pentru Pulsul Sibian.

 

Sportul nobil al Sibiului – Hipismul

 

Istoria clubului

Secţia de călărie a CSM Sibiu a fost înfiinţată în anii ’60 când s-a construit baza hipică continuatoare bazei de antrenament a Şcolii de Infanterie, fiind la acel moment cea mai modernă din ţară.

Balcaniada din anul 1977, etapa de Cupa Mondiala au fost competiţiile de anvergură organizate la Sibiu. Dupa mulţi ani de pauză în anul 2010 s-a reluat tradiţia organizării competiţiilor hipice din Sibiu.

Având baza materială şi sportivi de înaltă performanţa, ca o consecinţă firească au aparut şi rezultatele. Sportivi precum Nicolae Langa, Vasile Pinciu, Rotcher Horst, Wilhelm Fleischer, Dumitru Rosca au fost componenţi de bază ai echipelor naţionale a României. O menţiune specială aducem pentru Dumitru Rosca şi Nicolae Mihalcea, componenţi ai echipei de dresaj care a obţinut locul III la Olimpiada de la Moscova din 1980. Tot în capitala Rusiei, Alexandru Bozan cu calul Călin a obţinut locul V la obstacole. De altfel, Alexandru Bozan rămâne cel mai galonat sportiv al secţiei de călărie.

 Activitatea prezentă

             În prezent, secţia are 2 antrenori, Gruia Deac şi Bucur Ionel care au în pregătire 8 sportivi de înaltă performanţă. O menţiune specială pentru Ionel Bucur care pe lângă pregatirea sportivilor reuşeăte să-şi aloce timp pentru propria pregătire, antrenorul Bucur fiind şi un sportiv de înaltă performanţă, component de bază a lotului naţional al României. Rezultatele cele mai recente ale sportivilor CSM sunt o garanţie pentru performanţele viitoare. Clasări pe podium la Campionatul Naţional pentru Ionel Bucur, Ilioi Radu, câştigarea Cupei României pe echipe şi Cupa FER pe echipe dovedesc încă o dată potenţialul sportului ecvestru la Sibiu.

La CSM Sibiu sunt în jur de 40 de cai, începând de la cai tineri, până la cai mai în vârsta cu mai multă experiența, caii au câștigat numeroase premii, clasându-se la fiecare concurs.

Sportivii CSM au participat atât la competiții naționale (București, Cluj, Piatra Neamţ, Tg Mureș, etc) cât si internaționale (italia, Austria, Ungaria, etc). Acum, pregătirile sunt intense pentru următoarele concursuri, până în Octombrie, Noiembrie vor fi mai multe concursuri naționale, apoi sportivii se vom îndrepta spre campionatele internaționale.

Concursuri organizate la Sibiu

În fiecare an se organizează minim un concurs de echitatie, “marele premiu al orașului Sibiu”. La galele organizate în trecut la Sibiu prezenţa publicului a fost numeroasă. Zilnic 1000-2000 de spectatori au admirat elegant şi forţa cailor, îndemânarea călăreţilor.

            Marele Premiu al Municipiului Sibiu este un concurs de sărituri peste obstacole la care au participat aproximativ 100 de cai reprezentând cluburile importante din ţară. Anul acesta a avut loc în perioada 11-13 iulie, au participat un număr de 60-70 călăreţi, şi aproximativ 100 de cai. Au fost probe pentru toate categoriile: cai tineri, amatori, copii, juniori, seniori.

Înscrieri pentru cursuri

             Se pot face înscrieri pentru doritori, bineînțeles, sunt diferite abonamente pentru copii şi adulti, pentru începători şi avansaţi. Prețul unui abonament depinde de timpul şi intensitatea antrenamentului. La dispoziția cursanţiilor este pusă o cască de protecție, echipament complet urmând să-şi achiziţioneze fiecare.

Bucur Adelina Ioana – campioană la dresaj şi sărituri Reviewed by on . Ce anume te-a determinat să practici acest sport? “Am fost o norocoasă să am oportunitatea de a fi înconjurată de aceste animale deosebite, caii, de când m-am n Ce anume te-a determinat să practici acest sport? “Am fost o norocoasă să am oportunitatea de a fi înconjurată de aceste animale deosebite, caii, de când m-am n Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top