miercuri , 23 mai 2018

Home » Diverse » Au înflorit Tulipanii de la Complexul Brukenthal din Avrig

Au înflorit Tulipanii de la Complexul Brukenthal din Avrig

iunie 9, 2014 4:02 am Category: Diverse Leave a comment A+ / A-

Puţine sunt locurile din ţara noastră unde creşte Tulipanul (Liriodendron Tulipifera), un arbore cu flori asemănătoare lalelelor şi cu frunze în formă de liră, cunoscut şi sub denumirea de “Arborele lalea”. Câteva exemplare ale acestei specii rare trăiesc într-una din grădinile fostei Reşedinţe de vară a baronului Samuel von Brukenthal (Preventoriul) din Avrig, fiind unul din punctele de atracţie ale locului. În această perioadă a anului, Arborii Lalea înfloresc, oferind vizitatorilor frumosului complex baroc avrigean un tablou de o frumuseţe aparte.

După opinia unor specialişti, copacii au o vârstă de aproximativ 250 de ani dar, în ciuda acestui fapt, mai au încă puterea şi vigoarea de a bucura privirile şi sufletele celor ce preferă să facă o plimbare în mijlocul naturii, pe aleile parcului avrigean, „lalelele” gălbui strălucind, asemeni unor pietre preţioase, pe fondul de un verde crud asigurat de frunzişul acestuia. Tulipanul este declarat monument al naturii, în toată Europa existând doar câteva zeci de exemplare. Arborele îşi are originea în pădurile din estul Americii de Nord.

Tulipanii

Au înflorit Tulipanii de la Complexul Brukenthal din Avrig Reviewed by on . Puţine sunt locurile din ţara noastră unde creşte Tulipanul (Liriodendron Tulipifera), un arbore cu flori asemănătoare lalelelor şi cu frunze în formă de liră, Puţine sunt locurile din ţara noastră unde creşte Tulipanul (Liriodendron Tulipifera), un arbore cu flori asemănătoare lalelelor şi cu frunze în formă de liră, Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top